Κόμματα της Αντιπολίτευσης στη Ν. Κορέα κηρύσσουν τη «συμφωνία» για τη σεξουαλική σκλαβιά άκυρη

Πιονγκγιάνγκ, 19 Αυγούστου (KCNA) - Κόμματα της αντιπολίτευσης στη Νότια Κορέα εντείνουν τις εκκλήσεις τους για την ακύρωση της «συμφωνίας» σχετικά με τη σεξουαλική σκλαβιά από τον Αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατός, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων News 1, Segye Ilbo και Kukmin Ilbo της Νότιας Κορέας .
 

   Ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από το Κόμμα Minju σε ένα σχόλιο, δήλωσε ότι η «συμφωνία» υπογράφτηκε μονομερώς από το καθεστώς χωρίς να ζητήσει την συναίνεση των θυμάτων και δεν είναι κατανοητή από την μεριά όχι μόνο των θυμάτων αλλά και του υπόλοιπου λαού.
    
 

Ένας εκπρόσωπος από το Κόμμα Minju σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος για την επίλυση του ζητήματος της σεξουαλικής σκλαβιάς είναι η ιαπωνική κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβει τη νομική και ηθική ευθύνη για αυτό. Εξέφρασε τη βούληση να καταβάλουν προσπάθειες για τη διερεύνηση της αλήθειας πίσω από την «συμφωνία» για το θέμα της σεξουαλικής σκλαβιάς, η οποία έγινε σε ένα μυστικό δωμάτιο, με ένα ξεκάθαρο τρόπο μέσω τακτικών συνόδων της «Εθνοσυνέλευσης» και την επιθεώρηση της διοίκησης που θα οδηγήσει την Ιαπωνία να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη και να καταβάλλει αποζημιώσεις για τις αδικίες της. 

Ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από το Κόμμα Kukmin σε ένα σχόλιο προέτρεψε τη Νότια Κορέα και τις ιαπωνικές αρχές να διευκρινίσουν τη στάση τους για την έκθεση που αναφέρει ότι ¥ 1000000000 καταβάλλονται από την ιαπωνική κυβέρνηση ώστε να απομακρυνθεί το άγαλμα του κοριτσιού. (σ.τ.μ. Το άγαλμα του κοριτσιού τοποθετήθηκε το 2011 έξω από την Ιαπωνική πρεσβεία στη Σεούλ την μέρα 1000η διαδήλωσης για το θέμα των «γυναικών ανακούφισης» που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη έξω από την Ιαπωνική Πρεσβεία).

Chung Sung-Jun/Getty Images


Σχόλια