Η επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο του Kim Jong Nam(;)

Σημ. της σύνταξης του blog: Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του ατόμου που πέθανε

Η Κορεατική Επιτροπή Νομικών Καταδικάζει την Εχθρικό Στάση της Μαλαισίας

Πιονγκγιάνγκ, 23 Φεβρουαρίου (KCNA) - Ένας πολίτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου ξαφνικά έπεσε σε μια κατάσταση σοκ πριν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος και πέθανε καθώς μεταφερόταν το νοσοκομείο στη Μαλαισία στις 13 Φεβρουαρίου.

Εκείνη τη στιγμή το Υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας και η πλευρά του νοσοκομείου ενημέρωσαν την πρεσβεία της ΛΔΚ στην Κουάλα Λουμπούρ ασκώντας το δικαίωμα της προξενικής προστασίας των πολιτών της ΛΔΚ και επιβεβαίωσαν ότι πέθανε από καρδιακό επεισόδιο και ότι αποφάσισαν να μεταφέρουν το πτώμα του στην πρεσβεία και να το παραλάβουν για αποτέφρωση.

Έτσι, η πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας επιβεβαίωσε την ταυτότητά του και ζήτησε από την πλευρά της Μαλαισίας να μεταφέρει το πτώμα του.

Ωστόσο, σχεδόν ταυτόχρονα τα συντηρητικά νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν μια ψευδή είδηση ότι είχε «δηλητηριαστεί θανάσιμα», αναφέροντας το ως «κυβερνητική πηγή» εκείνο το βράδυ, από ό, τι οι Μαλαισίας μυστική αστυνομία άρχισε να ασχολείται με την υπόθεση και απερίσκεπτα έκανε μια καθιερωμένη πράγματι, μόνο για να περιπλέψουν τα πράγματα.
Η πρεσβεία της ΛΔΚ κατέστησε σαφές ότι η αυτοψία δεν είναι απαραίτητη καθώς ο θάνατός του είχε ήδη επιβεβαιωθεί ως το καρδιακό επεισόδιο και η αυτοψία δεν πρέπει ποτέ να γίνει αφού ο συγκεκριμένος απολάμβανε δικαιώματα ετεροδικίας σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης ως κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου.

Παρ 'όλα αυτά, από την πλευρά της Μαλαισίας, κατά παράβαση της απαίτησης της ΛΔΚ και του διεθνούς δικαίου, έκανε αυτοψία του πτώματος, χωρίς προηγούμενη συμφωνία με την πλευρά της ΛΔΚ και την παρουσία της. Επιπλέον, η πλευρά της Μαλαισίας διέδιδε φήμες και για δεύτερη αυτοψία, χωρίς τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της πρώτης αυτοψίας.

Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής Νομικών της Κορέας σε μια δήλωση την Τετάρτη αναφέρθηκε σε αυτή την απροκάλυπτη καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας της ΛΔΚ, μια απρόκλητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια πράξη αντίθετη με την ανθρώπινη ηθική και τα χρηστά ήθη.

Η δήλωση ήταν:

Αυτό που αξίζει περισσότερο προσοχής είναι το γεγονός ότι οι άδικες πράξεις από την πλευρά της Μαλαισίας συμπίπτουν χρονικά με την αντι-ΛΔΚ συνωμοτική επίθεση που ξεκίνησε από τις αρχές της Νότιας Κορέας.

Τα συντηρητική μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας άρχισαν να διαδίδουν άγρια ​​φήμες ότι ο πολίτης της ΛΔΚ «δηλητηριάστηκε σε θάνατο από δύο γυναίκες υπαλλήλους της γενικής αναγνώρισης του Προεδρείου της Βορείου Κορέας» και είναι αναμφίβολα «πράξη» του πριν δημοσιευτούν τα αποτελέσματα της αυτοψίας.

Στις 14 Φεβρουαρίου, μια ημέρα μετά το θάνατό του, το Chongwadae (ο Μπλε Οίκος) της Νότιας Κορέας πυροδότησε το θέμα και οι αρχές της Νότιας Κορέας ήταν απασχολημένες διεξάγοντας υπουργική σύσκεψη στις 16 Φεβρουαρίου, δείχνοντας υπερβολική αντίδραση. Επιπλέον, συζήτησαν ανοιχτά το θέμα της ανάπτυξης πυραυλικών συστημάτων THAAD αν και δεν έχει τίποτα να κάνει με το θάνατο ενός πολίτη της ΛΔΚ.

Αυτό αποδεικνύει ότι οι αρχές της Νότιας Κορέας ανέμεναν καιρό αυτή την εξέλιξη, δεδομένου ότι επεξεργάστηκαν αυτό το σενάριο.

Είναι, πράγματι, λυπηρό ότι μόνο η Μαλαισία αρνείται αυτό το γεγονός. 

Τη μεγαλύτερη ευθύνη για το θάνατό του φέρει η κυβέρνηση της Μαλαισίας, αφού ένας πολίτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας πέθανε στο έδαφός της.

Η εχθρική στάση από την πλευρά της Μαλαισίας βρήκε μια ακόμη εντυπωσιακή εκδήλωση στο θέμα της μεταφοράς του πτώματός του προς την πλευρά της ΛΔΚ.

Η Μαλαισία είναι υποχρεωμένη να παραδώσει το πτώμα του στη ΛΔΚ, ωστόσο έκανε αυτοψία και ιατροδικαστική εξέταση με τρόπο παράνομο και ανήθικο. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη παραδοθεί το πτώμα με το παράλογο πρόσχημα ότι δεν μπορούν να το κάνουν, εκτός εάν η οικογένεια του εκλιπόντος παρουσιάζει ένα δείγμα DNA, σύμφωνα με τη νομοθεσία του.

Αυτό αποδεικνύει ότι η πλευρά της Μαλαισίας πρόκειται να πολιτικοποιήσει τη μεταφορά του πτώματος σε πλήρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και της ηθικής και, επομένως, να υπηρετήσει ένα σκοτεινό σκοπό.

Κατά τις πρώτες ημέρες, όταν συνέβη το περιστατικό Μαλαισία ευρέως ότι συλληφθέντες υπόπτους, αλλά τώρα σιωπά για αυτό.

Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι ότι οι ύποπτοι φέρεται να δήλωσαν ότι πολίτης της ΛΔΚ δηλητηριάστηκε θανάσιμα, όταν «κάποιο έλαιο, όπως λοσιόν, τέθηκε στο κεφάλι του με τα χέρια τους.» Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα επέζησε, ακόμη και αφού έχει δηλητήριο στο χέρι της, αφήνοντας μόνο το δηλητηριασμένο άνδρα νεκρό.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει ήδη προτείνει μια κοινή έρευνα για την σωστή διερεύνηση του περιστατικού και διευκρίνισε ότι είναι έτοιμη να αποστείλει αντιπροσωπεία των νομικών της.
Στόχος της είναι να εξετάσει τους υπόπτους και να ακούσει τις δηλώσεις τους, να επιβεβαιώσουν ποιοι  τους διέταξαν και πληρούν τις συνέλαβε πολίτη και έρευνα λεπτομερώς τη σκηνή του περιστατικού και βίντεο της και ως εκ τούτου συνάψει τη διερεύνηση του περιστατικού με δίκαιο τρόπο.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεν θα επιτρέψει ποτέ καμία προσπάθεια να αμαυρώσει την εικόνα της ως αξιοπρεπή δύναμη της ανεξαρτησίας και κράτους πυρηνικών όπλων, αλλά θα προβεί σε ενδελεχή έρευνα για την αλήθεια πίσω από την υπόθεση.

Θα παρακολουθήσουμε στενά τη μελλοντική στάση της πλευράς της Μαλαισίας. -0-

Σχόλια