Η Rodong Sinmun Κατακευρανώνει τις Αμερικάνικες Ενέργειες για δημιουργία μιας Ασιατικης έκδοσης του ΝΑΤΟ

Πιονγκγιάνγκ, 28 Μαρτίου (KCNA) Η Rodong Sinmun σε άρθρο της την Τρίτη κατακευρανώνει τις εγκληματικές αμερικανικές κινήσεις για τη δημιουργία μια Ασιατικής έκδοσης του ΝΑΤΟ. Γράφει ότι το τρίγωνο τη στρατιωτικής συμμαχίας ΗΠΑ-Ιαπωνία-Ν. Κορέα περνάει σε φάση πλήρους ενεργοποίησης. Και συνεχίζει:

Οι επιθετικές αμερικανικές δυνάμεις, οι «δυνάμεις αυτοάμυνας» της Ιαπωνίας και ο νοτιοκορεάτικος στρατός μαριονέτα πρόσφατα πραγματοποίησαν άσκηση σε ευρεία κλίμακα με σενάριο την απόκρουση πυραύλων της ΛΔ Κορέας.

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η άσκηση όπως και η κοινή ναυτική άσκηση με την Ιαπωνία είναι ανεξάρτητες από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Key Resolve και Foal Eagle. Ωστόσο, αυτό είναι απλά μια φτηνή δικαιολογία.

Η άσκηση απόκρουσης πυραύλων συνδέεται άμεσα με την άσκηση η οποία πραγματοποιείται κάτω από τις εικονικές συνθήκες της εκτέλεσης της «Επιχείρησης 4D» και της ανάπτυξης THAAD, τη σημαντικότερη φάση των Key Resolve και Foal Eagle, με το πρόσχημα «της απειλής πυραύλων» από τη ΛΔ Κορέας. [...]

Σχόλια