Yeonmi Park: Η αποστάτρια celebrity [ΜΕΡΟΣ Α']

Σε μια προσπάθεια να ανασκευάσουμε τις γεμάτες εμπάθεια δηλώσεις της αποστάτριας Yeonmi Park δώσαμε σε μετάφραση το εισαγωγικό κείμενο  του Η περίεργη ιστορία της Yeonmi Park.
Επειδή το συγκεκριμένο άτομο συνεχίζει τη σταθερή δουλειά της συκοφάντησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (βλ. πχ. Ποιος είναι πίσω από την είδηση με τα κόπρανα;) ξεκινάμε να δημοσιεύουμε σήμερα σε συνέχειες το δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος του άρθρου της The Diplomat (10.12.2014)

«Η αποστάτρια Celebrity»

Γνώρισα τη Yeonmi Park πριν από λίγους μήνες, όταν πέρασα δύο εβδομάδες κινηματογραφώντας μια ιστορία γι 'αυτήν και την οικογένειά της για το Αυστραλέζικο SBS Dateline. Ονομάσαμε την ιστορία, «Η αποστάτρια Celebrity».

Πίσω στη Νότια Κορέα, όπου ζει τώρα, η Παρκ είναι μια από τους αστέρες του τηλεοπτικού προγράμματος που διαθέτει ένα cast από βορειοκορεάτισσες γυναίκες. Αυτό λέγεται «Τώρα Στο δρόμο μου να σας συναντήσω» και σατιρίζει σκληρά τη δυναστεία των Κιμ. Οι γυναίκες λένε προσωπική ανέκδοτα για τη ζωή τους στη Βόρεια Κορέα και το ταξίδι τους προς το νότο. Ένας μέρος αυτών των γυναικών μας παρουσιάζεται ως άστεγες και πεινασμένες - ο λόγος που έφυγαν.

Θαμμένες στα αρχεία του σόου είναι μερικά στιγμιότυπα από την παιδική ηλικία της Παρκ στη Βόρεια Κορέα που εξηγούν γιατί έγινε γνωστό για σόου ως η Πάρις Χίλτον της Βόρειας Κορέας. Είναι σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία που λέει τώρα λέει διεθνές κοινό της.

Σε ένα επεισόδιο στις αρχές του 2013 εμφανίζεται με τη μητέρα της. Οι οικογενειακές φωτογραφίες έλαμψαν στην οθόνη και η Παρκ αστειεύτηκε: «Αυτή είναι η μαμά μου εκεί. Είναι όμορφη έτσι δεν είναι; Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι η Πάρις Χίλτον. Η μαμά μου είναι η πραγματική Πάρις Χίλτον.»

Η  Πάρκ επισημαίνει το καρό παντελόνι που φοράει η μητέρα της: «ήταν όλα τα εισαγόμενα από την Ιαπωνία» και προσθέτει: «Η μητέρα μου είχε τσάντα Chanel στη Βόρεια Κορέα», με την οποία απαντά δύσπιστα ο οικοδεσπότης, «Υπάρχουν τσάντες Chanel στη Βόρεια Κορέα;» Η Πάρκ του λέει ότι υπάρχουν και στη συνέχεια ρωτά μια άλλη γυναίκα, αν εκείνη θα χαρακτήριζε την οικογένεια Πάρκου ως «πλούσια». η γυναίκα απάντησε, «Ναι, φυσικά.»


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... 

Σχόλια