Κοινή Δήλωση ΛΔ Κορέας και Μαλαισίας

Πιονγκγιάνγκ, 30 Μαρτίου (KCNA) -- Αντιπροσωπείες από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) και της Μαλαισίας εξέδωσαν κοινή δήλωση την Πέμπτη. Η δήλωση έχει ως εξής:

Αντιπροσωπείες από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) και τη Μαλαισία που πραγματοποίησαν πρόσφατα συνάντηση στην Κουάλα Λουμπούρ για την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν από το θάνατο ενός πολίτη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου 2017.

Και οι δύο χώρες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να επιλύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα, με βάση τη θεμελιώδη δύναμη των διμερών τους σχέσεων, οι οποίες έχουν χτιστεί από τη στιγμή που καθιερώθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών το 1973.

Και οι δύο χώρες συμφώνησαν για τη σημασία του σεβασμού της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις, και την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων που περιέχονται σε αυτήν.

Δεδομένου ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που σχετίζονται με το πτώμα του αποθανόντος από την οικογένεια του, η Μαλαισία συμφώνησε να διευκολύνει τη μεταφορά του σώματος στην οικογένεια του νεκρού στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Και οι δύο χώρες συμφώνησαν να άρουν την ταξιδιωτική απαγόρευση που υπέβαλλαν στους πολίτες της άλλης χώρας και να εγγυηθούν την ακεραιότητα και την ασφάλεια τους στο έδαφός τους. Αυτό θα επιτρέψει στους εννέα Μαλαισιανούς που βρίσκονται σήμερα στην Πιονγιάνγκ να επιστρέψουν στην Μαλαισία και στους πολίτες της ΛΔΚ στην Κουάλα Λουμπούρ να αναχωρήσουν από την Μαλαισία.

Η σημασία των διμερών σχέσεων επιβεβαιώθηκε. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο χώρες συμφώνησαν να συζητήσουν θετικά για την εκ νέου εισαγωγή ενός συστήματος χωρίς βίζα και να εργαστούν για να φέρουν τις μεταξύ σχέσεις τους σε ένα υψηλότερο επίπεδο. -0-

Σχόλια