Οι ΗΠΑ να ζυγίσουν καλά τις κινήσεις τους - Μήνυμα του Κιμ Γιόνγκ Ουν στον Μπασάρ Αλ-Άσσαντ

Ο Ανώτατος Ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Συρίας, με την ευκαιρία της 70ης επετείου ίδρυσης του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ της Συρίας. Αυτό ενθάρρυνε τους προοδευτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών τους, προκαλώντας πλήγμα στους αντιδραστικούς της ιστορίας.
Το VOA, το Google News, οι New York Times και διάφορα άλλα μέσα ενημέρωσης και αναλυτές των ΗΠΑ δήλωσαν ότι το μήνυμα του Ανώτατου Ηγέτη της ΛΔ Κορέας στο Σύρο πρόεδρος σε μια εποχή που υπάρχει δημόσια διαδεδομένη η άποψη ότι η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία χρησιμεύει ως πράξη «προειδοποίηση» κατά της βόρειας Κορέας και ότι ήταν μια μετωπική απάντηση στην διοίκηση Trump που πετάει απειλές και προειδοποιήσεις προς τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, και μια έκφραση της βούλησής της να σταθεί αποφασιστικά κατά των ΗΠΑ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η διοίκηση Trump εξαπέλυσε μαζική επίθεση σε αεροπορική βάση του Συριακού Κυβερνητικού Στρατού με 59 πυραύλους Tomahawk cruise, κατηγορώντας τη συριακή κυβέρνηση στρατός «χρησιμοποίησε χημικά όπλα για τη σφαγή αμάχων».
 
Η πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ ήταν μια ανοιχτή παραβίαση της κυριαρχίας και μια κρατική τρομοκρατίας που στοχεύει στην αποδυνάμωση και ανατροπή της αντι-ιμπεριαλιστική συριακής κυβέρνησης.

Ο κόσμος λαμβάνει υπόψη του το γεγονός ότι η πρόσφατη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας θυμίζει την κατάσταση το 2003, όταν οι ΗΠΑ ξεκίνησαν στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ιράκ με το πρόσχημα των «όπλων μαζικής καταστροφής» και οδήγησαν τη χώρα σε κατάρρευση και κλιμακώθηκε η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας.
 
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να καταστρώνουν ατελείωτα σχέδια και να προβαίνουν σε προκλήσεις με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας σε διάφορες περιοχές της, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων νότια της Δαμασκού με το πρόσχημα των «χημικών όπλων».

Αυτό που δεν πρέπει να παραβλέπεται είναι ότι κάποιοι περιγράφουν τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία ως ένα είδος «προειδοποίηση» προς την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.
 
Κάνουν λάθος. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεν κάνει πίσω μπροστά σε μια τέτοια προειδοποίηση.
 
Το πρόσφατο συμβάν στη Συρία διδάσκει το πικρό μάθημα ότι κάθε αυταπάτη για τους ιμπεριαλιστές είναι ταμπού, και ότι κάποιος μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του από την επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών μόνο όταν χτίζει τη δύναμή του.

Η σημερινή κατάσταση αποδεικνύει σαφώς ότι ο συσχετισμός δύναμης θα παίξει ρόλο και ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας πολύ σωστά όταν επέλεξε τη δραστική ενίσχυση της υπάρχουσας πυρηνικής της δύναμης.

Ούτε η πυρηνική απειλή, ούτε οι οικονομικές κυρώσεις μπορεί να περιορίσουν τη δυναμική ανάπτυξη του στρατού και του λαού της ΛΔ Κορέας που είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν τις ΗΠΑ και να τις ακυρώσουν, και σίγουρα να οικοδομήσουν μια ισχυρή σοσιαλιστική χώρα υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ-ουν.

Είναι πάγια στάση της ΛΔΚ να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της για αυτοάμυνα με κάθε τρόπο και να υπερασπιστεί την ασφάλεια της χώρας, το έθνος και την περιοχή με τη δική της δύναμη για να αντιμετωπίσει τις ολοένα και πιο απροκάλυπτη πυρηνικές πολεμικές κινήσεις των ΗΠΑ.

Η διοίκηση Τραμπ καλά θα κάνει να σταματήσει την απερισκεψία, βάζοντας κάλα στο μυαλό της ότι είναι το υπέρτατο συμφέρον της να αναγνωρίσει την στρατηγική θέση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και την τάση των καιρών και να συμπεριφερθεί με σύνεση και αυτοέλεγχο.
 
KCNA | Date: 18/04/2017 | Source: Pyongyang Times

Σχόλια