Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της ΛΔ Κορέας: Η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία με πυραύλους είναι ασυγχώρητη

Πιονγκγιάνγκ 8 Απριλίου (KCNA) - Η κυβέρνηση Trump στις 7 Απριλίου εξαπέλυσε μια μαζική επίθεση με πυραύλους σε αεροπορική βάση του συριακού κυβερνητικού στρατού υπό το πρόσχημα ότι σκότωσε αμάχους με τη χρήση χημικών όπλων.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας σε δήλωσή του στις 8 Απριλίου είπε ότι αυτό επιθετική πράξη ενάντια σε ένα κυρίαρχο κράτος που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Με την πρόσφατη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, ο κόσμος βλέπει ξεκάθαρα ποιος είναι ο εμπρηστής και καταστροφέας της ειρήνης, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας:

Οι διαδοχικές διοικήσεις των ΗΠΑ έχουν διαπράξει χτυπήματα όχι μόνο στις χώρες που έχουν πυρηνικά, επιδεικνύοντας ότι οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη και το ίδιο ισχύει και για τη διοίκηση Trump.

Ορισμένες δυνάμεις λένε ότι η πρόσφατη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία είναι μια κίνηση «προειδοποίηση» προς τη ΛΔΚ, αλλά η ΛΔ Κορέας δεν είναι φοβισμένη μπροστά σε μια τέτοια απειλή.

Αυτό που συνέβη στη Συρία είναι, για άλλη μια φορά, ένα πικρό μάθημα ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τους ιμπεριαλιστές και ότι μπορεί κανείς να υπερασπιστεί τον εαυτό του από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα μόνο όταν έχει κανείς τη δύναμη.

Η τεράστια στρατιωτική δύναμη είναι ενισχυμένη με πυρηνικά τα όποια χρησιμεύουν ως πολύτιμο όπλο δικαιοσύνης για αποτροπή των ξεδιάντροπων αυταρχικών και αυθαίρετων πρακτικών των και το επιθετικών κινήσεων τους και την προστασία της κυριαρχίας της χώρας και το δικαίωμα του έθνους για ύπαρξη.

Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι οποιαδήποτε επίθεση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνο με βία και ότι η επιλογή της ΛΔ Κορέας να ενισχυθεί σημαντικά με πυρηνική δύναμη είναι απολύτως  δίκαιη.

Σχόλια