Στρατιωτική πρόκληση κατά της Λ.Δ. Κορέας από τους πολεμοκάπηλους της Ν. Κορέας

Πιονγιάνγκ, 27 Μάη (KCNA) - Ο στρατός-μαριονέτα της Νότιας Κορέας έστειλε το κατασκοπευτικό drone "Heron" 4 φορές βαθιά μέσα στον εναέριο χώρο της ΛΔΚ  το οποίο πέταξε πάνω από τη θερμή ζώνη της Δυτικής Θάλασσας της Κορέας το διάστημα από τις 07:46 έως τις 20:40 στις 26 Μαΐου.

Αυτές οι σοβαρές στρατιωτικές προκλήσεις διαπράχθηκαν όταν οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές προωθούσαν τέσσερα «Global Hawks» και πάνω από 100 πιλότους στην αεροπορική βάση της Yokoda της Ιαπωνίας, κοντά στη ΛΔΚ, από το Γκουάμ με το πρόσχημα της διαφυγής από τυφώνα.

Η πρόσφατη επικίνδυνη πρόκληση προκαλείται από το απειλητικό τους σχέδιο για να αποφευχθεί η αυξανόμενη απαίτηση του νοτιοκορεατικού λαού για βελτίωση των σχέσεων βορρά-νότου και με σκοπό να προκαλέσει πόλεμο για εισβολή στο βορρά, σύμφωνα με την πολιτική του Αμερικανικού αφεντικού τους κατά της ΛΔΚ.

Οι νοτιοκορεάτες πολεμοκάπηλοι συνεχίζουν να διαπράττουν στρατιωτικές προκλήσεις που κλιμακώνουν την ένταση στην Κορεατική χερσόνησο, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της ΛΔΚ. Τέτοιες κινήσεις θα προκαλέσουν την ανελέητη αντίδραση του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού. -0-

Σχόλια