Rodong Sinmun: Να απομακρυνθούν οι φιλο-αμερικάνοι συντηρητικοί στη Νότια Κορέα

Πιονγιάνγκ, 26 Μάη (KCNA) - Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα εκδήλωση για τον εορτασμό της 37ης επετείου της Λαϊκής εξέγερσης του Kwangju, στην οποία ακούστηκε το τραγούδι το "Παρέλαση των Αγαπημένων" μετά από εννέα χρόνια.

Αναφερόμενη στο γεγονός, η Rodong Sinmun της Παρασκευής αναφέρει σε άρθρο της:

Πρόκειται για νίκη του νοτιοκορεάτικου λαού που επιτέχθει χάρη στον αταλάντευτο αγώνα του για τερματισμό της φασιστικής δικτατορικής κυριαρχίας και αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Η λαϊκή εξέγερση του Kwangju έφερε στο φως την απάνθρωπη δολοφονική φύση των Η.Π.Α. και της νοτιοκορεάτικης στρατιωτικής φασιστικής κλίκας.

Η διερεύνηση της αλήθειας πίσω από το αίμα του Kwangju και η τιμωρία εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα είναι ένας σημαντικός τρόπος για την εξάλειψη των κακών πρακτικών της φιλοαμερικανικής συντηρητικής ομάδας και την πραγματοποίηση της δημοκρατίας στη Νότια Κορέα.

Η φιλοαμερικάνικη συντηρητική ομάδα έχει μέχρι στιγμής επιχειρήσει κάθε κόλπο για να καλύψει την αλήθεια της σφαγής που διέπραξαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.

Όσο αυτή η ομάδα μαριονέτα αφήνεται να εμποδίζει επίμονα τη δημοκρατία στη νότια Κορέα και να υποσκάπτει την εξέγερση, η επιθυμία των αγωνιστών της αντίστασης δεν μπορεί ποτέ να πραγματοποιηθεί.

Η πραγματικότητα θα λάμψει όταν τα φιλοαμερικάνικα συντηρητικά υπολείμματα ξεπεραστούν εντελώς και τότε η πραγματική δημοκρατία θα υλοποιηθεί στη νοτιοκορεατική κοινωνία.

Το άρθρο υπογραμμίζει την ανάγκη να εντατικοποιηθεί ο αγώνας για την εξολόθρευση των φιλοαμερικανικών συντηρητικών δυνάμεων εναντίον της αλήθειας και της δικαιοσύνης. -0-

Σχόλια