Η επίσημη ανακοίνωση της ΛΔ Κορέας για την πετυχημένη εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου

Πιονγιάνγκ, 29 Νοέμβρη (KCNA) - Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας έκανε την ακόλουθη δήλωση την Τετάρτη σχετικά με την επιτυχημένη εκτόξευση νέου τύπου  διηπειρωτικού πυραύλου:

Η δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-15, που κατασκευάστηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του πολιτικού ψηφίσματος και της στρατηγικής απόφασης του Κόμματος Εργατών Κορέας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Το σύστημα Hwasong-15 είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος γεμάτος με υπερμεγέθη βαριά κεφαλή που μπορεί να χτυπήσει ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ. Το σύστημα αυτό έχει πολύ μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στις τακτικές και τεχνολογικές προδιαγραφές και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του από το Hwasong-14 του οποίου η δοκιμαστική εκτόξευση διεξήχθη τον τελευταίο Ιούλιο και είναι ο ισχυρότερος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που ανταποκρίνεται στον στόχο της ολοκλήρωσης της ανάπτυξης του πυραυλικού συστήματος πυροβόλων όπλων που έθεσε η ΛΔ Κορέας.

Μετά την εξουσιοδότηση του Κόμματος Εργατών Κορέας και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος  Hwasong-15 εγκαινιάστηκε στις 02:48 στις 29 Νοεμβρίου, Juche 106 (2017) στα προάστια της Πιονγιάνγκ υπό την καθοδήγηση του σύντροφο Κιμ Γιανγκ Ουν.

Μετά από μια 53-λεπτή πτήση κατά μήκος της προκαθορισμένης τροχιάς του, ο πύραυλος προσγειώθηκε με ακρίβεια στα νερά που βρίσκονται στην ανοιχτή θάλασσα στην Ανατολική Θάλασσα της Κορέας.

Η δοκιμαστική εκτόξευση διεξήχθη στην υψηλότερη γωνία του συστήματος εκτόξευσης  και δεν είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των γειτονικών χωρών.

Ο πύραυλος έφτασε σε μέγιστο υψόμετρο 4.475 χλμ. Και έπειτα πέταξε απόσταση 950 χλμ.

----------------------------------------------------------
Διαβάστε επίσης: Πετυχημένη εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου Hwasong-15 (φωτογραφίες, γραφήματα, ανάλυση)
----------------------------------------------------------

Αφού παρακολούθησε την επιτυχημένη εκτόξευση του νέου τύπου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-15, ο Kim Jong Un δήλωσε με υπερηφάνεια ότι τώρα συνειδητοποιήσαμε τελικά τη μεγάλη ιστορική αιτία της ολοκλήρωσης της πυρηνικής δύναμης του κράτους, της αιτίας της οικοδόμησης μιας πυραυλικής δύναμης.

Η μεγάλη επιτυχία της δοκιμαστική εκτόξευσης του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-15 είναι μια ανεκτίμητη νίκη που πέτυχε ο μεγάλος και ηρωικός λαός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, ο οποίος διατήρησε τη γραμμή του Κόμματος Εργατών Κορέας για την ταυτόχρονη ανάπτυξη των δύο μετώπων με αφοσίωση χωρίς την παραμικρή υποχώρηση παρά τις βάναυσες προκλήσεις των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των οπαδών τους και τις πολλαπλές δυσκολίες.

Η ανάπτυξη και η προώθηση του στρατηγικού όπλου από την ΛΔ Κορέας είναι να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας από την πολιτική πυρηνικών εκβιασμών των αμερικανικών ιμπεριαλιστών και την πυρηνική απειλή και να εξασφαλίσει την ειρηνική ζωή του λαού και συνεπώς δεν αποτελεί απειλή για οποιαδήποτε χώρα και περιοχή, εφόσον δεν παραβιάζονται τα συμφέροντα της ΛΔ Κορέας. Αυτή είναι η επίσημη δήλωση μας.

Ως υπεύθυνη πυρηνική δύναμη και ειρηνικό κράτος, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσει τον ευγενή σκοπό της υπεράσπισης της ειρήνης και της σταθερότητας του κόσμου. -0-

Σχόλια