Επίσκεψη του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στη ΛΔ Κορέας

Πιονγιάνγκ, 9 Δεκεμβρίου (KCNA) - Ο αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Jeffrey Feltman και η αντιπροσωπεία του επισκέφθηκαν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) από τις 5 έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο αναπληρωτής ΓΓ πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη προς τον Υπουργό Εξωτερικών και είχε συνομιλίες με τον Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και του ΟΗΕ και του ζητήματος της συνεργασίας των οργανώσεων του ΟΗΕ στη χώρα μας και την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο. Επισκέφτηκε επίσης μερικές από τα κτήρια των οργανώσεων του ΟΗΕ στη χώρα μας.

Η πλευρά της ΛΔΚ τόνισε ότι η σημερινή τεταμένη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο οφείλεται εξ ολοκλήρου στην εχθρική πολιτική των ΗΠΑ και στις πυρηνικές απειλές κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και ότι ακόμη και τη στιγμή των συνομιλιών τους οι ΗΠΑ αποκαλύπτουν την πρόθεσή της να ξεκινήσουν μια αιφνιδιαστικό πυρηνικό προληπτικό χτύπημα κατά  της ΛΔΚ με τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης κλίμακας κοινής αεροπορικής άσκησης στην ιστορία κινητοποιώντας διάφορα είδη πυρηνικών στρατηγικών βομβαρδισμών, διασαφήνισε την αρχή της αρχής της όσον αφορά τα ζητήματα της διατήρησης της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο και της αμεροληψίας του ΟΗΕ.

Η γραμματεία του ΟΗΕ εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο και την προθυμία της να συμβάλει στις προσπάθειες για την πρόληψη της κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ο οποίος καθόρισε την κύρια αποστολή του ΟΗΕ ως εγγυητή της διεθνούς ειρήνης και της ασφάλειας.

Κατά την περιήγησή του στα κτήρια των οργανώσεων του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου του Εργοστασίου Τροφίμων Παιδιών Πιονγκγιάνγκ, το Ινστιτούτο Καρκίνου του Νοσοκομείου Μητρότητας Πιονγιάνγκ, το Κεντρικό Ινστιτούτο Προφύλαξης από τη Φυματίωση, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην πόλη Phyongsong, ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να αντιληφθεί ότι οι κυρώσεις έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα της ανθρωπιστικής συνεργασίας και εξέφρασε την πρόθεσή του να καταβάλει προσπάθειες για να εξασφαλίσει ότι η συνεργασία θα διεξαχθεί σύμφωνα με την ανθρωπιστική της αποστολή.

Η πλευρά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και η Γραμματεία του ΟΗΕ αναγνώρισαν ότι η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα στη ΛΔΚ συνέβαλε στην προώθηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών και συμφώνησε να έχει τακτική ανταλλαγή απόψεων μέσω συχνών ανταλλαγών επισκέψεων σε διάφορα επίπεδα. -0-

Σχόλια